پخت شیرینی در خانه: ۲۲ تجربه از نی نی سایت که نباید از دست بدهید!
پخت شیرینی در خانه، لذتی وصفنشدنی دارد. اما گاهی اوقات، چالشهایی هم پیش رو داریم. در این پست، خلاصه ۲۲ تجربه شیرین و گاهی اوقات تلخ کاربران نی نی سایت را برای شما گردآوری کردهایم تا پخت شیرینی برایتان آسانتر و لذتبخشتر شود.

این تجربیات شامل نکاتی در مورد مواد اولیه، روشهای پخت، تزیین و نگهداری شیرینیها هستند. با ما همراه باشید!
- ✔بهرهگیری از آرد قنادی برای شیرینیهای لطیفتر.
- ✔حتما آرد را قبل از استفاده الک کنید.
- ✔کره را قبل از استفاده به دمای محیط برسانید.
- ✔تخم مرغها را نیم ساعت قبل از بهرهگیری از یخچال خارج کنید.
- ✔وانیل را به اندازه مصرف کنید، زیادش طعم شیرینی را تلخ میکند.
- ✔برای پف کردن بهتر شیرینی، از بکینگ پودر تازه استفاده کنید.
- ✔فر را قبل از قرار دادن شیرینیها گرم کنید.
- ✔دمای فر را دقیق تنظیم کنید، دمای زیاد باعث سوختن شیرینی میشود.
- ✔از کاغذ روغنی برای چرب نکردن سینی فر استفاده کنید.
- ✔بعد از پخت، اجازه دهید شیرینیها خنک شوند و سپس از سینی جدا کنید.
- ✔برای تزئین شیرینیها از شکلات آب شده، پودر قند، یا انواع مغزها استفاده کنید.
- ✔شیرینیهای خشک را در ظرف دربسته نگهداری کنید.
- ✔شیرینیهای تر را در یخچال نگهداری کنید.
- ✔برای تهیه شیرینی شکلاتی، از پودر کاکائو مرغوب استفاده کنید.
- ✔برای تهیه شیرینی نارگیلی، از نارگیل تازه استفاده کنید.
- ✔اگر شیرینی خیلی سفت شد، یک تکه نان داخل ظرف نگهداری بگذارید.
- ✔برای جلوگیری از ترک خوردن شیرینیها، دمای فر را کمی پایین بیاورید.
- ✔اگر شیرینی خیلی خشک شد، قبل از سرو کمی با آب اسپری کنید.
- ✔برای رنگ دادن به شیرینیها از رنگهای خوراکی مجاز استفاده کنید.
- ✔برای عطر دادن به شیرینیها از هل، دارچین، یا زنجبیل استفاده کنید.
- ✔همیشه مواد لازم را قبل از شروع کار آماده کنید.
- ✔از خمیر شیرینی نمونهبرداری کنید و آن را در فر بپزید تا از طعم و قوام آن مطمئن شوید.
منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد پخت شیرینی در خانه هستیم!
شیرینی پزی یک هنر است، پس با عشق و حوصله دست به کار شوید!
خلاصه تجربیات نی نی سایتی ها در پخت شیرینی (۲۲ نکته)
۱. راز پف کردن کیک: دمای مناسب فر!
خیلی از نی نی سایتی ها تاکید داشتن که دمای فر مهمترین عامل پف کردن کیکه. حتماً فرتون رو از قبل گرم کنید و دما رو دقیق تنظیم کنید. بعضی ها هم می گفتن یه کاسه آب جوش داخل فر بذارید تا کیک بهتر پف کنه. یه عده هم معتقد بودن فقط فر برقی خوبه و کیک رو یکنواخت می پزه!یکی دیگه میگفت دمای پایین فر باعث میشه کیک خشک نشه. خلاصه که دما رو جدی بگیرید!حتی یه نفر می گفت فر رو بذار روی کمترین درجه!یه نفرم می گفت اگر فرتون خیلی داغه، یه سینی دیگه پایین بذارید.
۲. تخم مرغ: به دمای محیط برسونید!
همه تقریباً روی این موضوع اتفاق نظر داشتن که تخم مرغ باید به دمای محیط رسیده باشه. این کار باعث میشه تخم مرغ بهتر با بقیه مواد ترکیب بشه و بافت کیک لطیف تر بشه. یکی میگفت اگر تخم مرغ سرد باشه، کیک بوی زهم میده!یه نفر دیگه میگفت تخم مرغ ها رو نیم ساعت قبل از یخچال دربیارید. یکی هم پیشنهاد داد تخم مرغ ها رو توی آب گرم بذارید تا سریعتر گرم بشن. حتی یه نفر می گفت تخم مرغ رو یک شب قبل بذارید بیرون!یکی دیگه می گفت تخم مرغ ها رو جدا جدا بزنید بعد اضافه کنید. یه نفرم می گفت سفیده و زرده رو جدا بزنید!
۳. آرد: الک کنید!
الک کردن آرد هم از اون نکته های کلیدیه که خیلی ها بهش اشاره کردن. الک کردن باعث میشه آرد سبک بشه و گلوله نشه. در نتیجه کیک یکدست تری خواهید داشت. یه نفر میگفت آرد رو سه بار الک کنید!یکی دیگه میگفت الک کردن باعث میشه هوا وارد آرد بشه. یه نفر هم پیشنهاد داده بود آرد رو با بیکینگ پودر الک کنید. حتی یه نفر می گفت آرد رو قبل از هر بار استفاده الک کنید!یکی دیگه می گفت اگر آردتون مونده، حتما الک کنید. یه نفرم می گفت آرد رو با نشاسته ذرت الک کنید!
۴. اندازه گیری دقیق: با پیمانه!
خیلی از خانم های کدبانو می گفتن که اندازه گیری دقیق مواد اولیه خیلی مهمه. بهترین راه برای اندازه گیری بهرهگیری از پیمانه های استانداره. یه نفر میگفت با قاشق اندازه نگیرید، پیمانه بگیرید. یکی دیگه میگفت پیمانه ها رو پر و سر صاف کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود ترازو آشپزخونه بگیرید. حتی یه نفر می گفت دستور رو دقیقاً طبق دستور پیش برید!یکی دیگه می گفت اگر پیمانه ندارید، از لیوان فرانسوی دسته دار استفاده کنید. یه نفرم می گفت اندازه ها رو چشمی نریزید!
۵. بیکینگ پودر: تازه باشه!
یه نکته دیگه که خیلی ها بهش اشاره کردن، بهرهگیری از بیکینگ پودر تازه بود. بیکینگ پودر کهنه باعث میشه کیک خوب پف نکنه. یه نفر میگفت بیکینگ پودر رو توی جای خشک و خنک نگهداری کنید. یکی دیگه میگفت بیکینگ پودر رو با آرد مخلوط کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود بیکینگ پودر رو امتحان کنید. یه قاشق چایخوری بیکینگ پودر رو توی آب جوش بریزید، اگه جوشید یعنی سالمه. حتی یه نفر می گفت بیکینگ پودر زیاد نریزید، کیک تلخ میشه!یکی دیگه می گفت اگر بیکینگ پودر ندارید، به جاش جوش شیرین استفاده کنید. یه نفرم می گفت بیکینگ پودر رو آخر سر اضافه کنید!
۶. هم زدن مواد: به اندازه کافی!
هم زدن مواد هم خیلی مهمه. نه زیاد هم بزنید که کیک سفت بشه، نه کم که مواد خوب با هم مخلوط نشن. یه نفر میگفت مواد رو دورانی هم بزنید. یکی دیگه میگفت هم زدن زیاد باعث میشه گلوتن آرد فعال بشه. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از همزن برقی استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت سفیده تخم مرغ رو خیلی هم نزنید!یکی دیگه می گفت هم زدن کم باعث میشه کیک دون دون بشه. یه نفرم می گفت مواد خشک و تر رو به تناوب اضافه کنید!
۷. چرب کردن قالب: همه جای قالب!
چرب کردن قالب هم از اون کارهای ضروریه. حتماً همه جای قالب رو خوب چرب کنید تا کیک بهش نچسبه. یه نفر میگفت قالب رو هم چرب کنید هم آردپاشی. یکی دیگه میگفت از کاغذ روغنی استفاده کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از روغن جدا کننده استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت کف قالب رو حتما چرب کنید!یکی دیگه می گفت اگر قالب سیلیکونی دارید، نیازی به چرب کردن نیست. یه نفرم می گفت قالب رو بعد از چرب کردن، بذارید توی یخچال!
۸. مواد میانی: آرد بزنید!
اگر توی کیک از مواد میانی مثل کشمش یا گردو استفاده می کنید، حتماً قبلش بهشون آرد بزنید تا ته نشین نشن. یه نفر میگفت مواد میانی رو با کمی آرد مخلوط کنید. یکی دیگه میگفت آرد باعث میشه مواد میانی توی کیک معلق بمونن. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از آرد برنج به جای آرد سفید استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت مواد میانی رو آخر سر اضافه کنید!یکی دیگه می گفت قبل از اضافه کردن، آرد اضافی مواد میانی رو بتکونید. یه نفرم می گفت اگر کشمش دارید، اون رو خیس کنید و بعد آرد بزنید!
۹. استراحت خمیر: فراموش نشه!
بعضی از شیرینی ها مثل شیرینی نخودچی نیاز به استراحت خمیر دارن. این کار باعث میشه شیرینی ها لطیف تر بشن. یه نفر میگفت خمیر رو توی یخچال استراحت بدید. یکی دیگه میگفت زمان استراحت خمیر بستگی به نوع شیرینی داره. یه نفر هم پیشنهاد داده بود خمیر رو توی ظرف در بسته استراحت بدید. حتی یه نفر می گفت اگر وقت ندارید، خمیر رو توی فریزر بذارید!یکی دیگه می گفت استراحت خمیر باعث میشه شیرینی ترک نخوره. یه نفرم می گفت خمیر رو قبل از استراحت، خوب ورز بدید!
۱۰. دمای فر: مناسب با نوع شیرینی!
دمای فر باید متناسب با نوع شیرینی باشه. شیرینی های خشک تر معمولاً به دمای بالاتری نیاز دارن. یه نفر میگفت دمای فر رو از قبل چک کنید. یکی دیگه میگفت دمای خیلی بالا باعث میشه شیرینی بسوزه. یه نفر هم پیشنهاد داده بود اگر فرتون خیلی داغه، یه سینی دیگه پایین بذارید. حتی یه نفر می گفت شیرینی رو روی پنجره وسط فر بذارید!یکی دیگه می گفت اگر شیرینی هاتون زیرش می سوزه، دمای فر رو کم کنید. یه نفرم می گفت برای شیرینی های لطیف، از دمای پایین استفاده کنید!
۱۱. زمان پخت: چک کنید!
زمان پخت هم به نوع شیرینی بستگی داره. حتماً شیرینی ها رو در طول پخت چک کنید تا نسوزن. یه نفر میگفت بعد از گذشت نیمی از زمان پخت، شیرینی ها رو چک کنید. یکی دیگه میگفت با یه خلال دندون تست کنید، اگر تمیز بیرون اومد یعنی پخته. یه نفر هم پیشنهاد داده بود اگر روی شیرینی ها طلایی نشده، چند دقیقه دیگه بذارید توی فر. حتی یه نفر می گفت اگر شیرینی ها دارن می سوزن، روی اونها فویل بکشید!یکی دیگه می گفت زمان پخت رو دقیقاً طبق دستور پیش برید. یه نفرم می گفت اگر شیرینی ها هنوز خمیر هستن، چند دقیقه دیگه بذارید توی فر!
۱۲. خنک شدن: قبل از جدا کردن!
قبل از اینکه شیرینی ها رو از قالب جدا کنید، اجازه بدید کاملاً خنک بشن. این کار باعث میشه شیرینی ها خرد نشن. یه نفر میگفت شیرینی ها رو روی توری خنک کنید. یکی دیگه میگفت جدا کردن شیرینی های گرم خیلی سخته. یه نفر هم پیشنهاد داده بود با یه چاقو دور شیرینی ها رو جدا کنید. حتی یه نفر می گفت اگر شیرینی ها به قالب چسبیدن، چند دقیقه بذارید توی فریزر!یکی دیگه می گفت بعد از خنک شدن، روی شیرینی ها پودر قند بپاشید. یه نفرم می گفت شیرینی ها رو توی ظرف در بسته نگهداری کنید!
۱۳. کیفیت مواد اولیه: مهم!
بهرهگیری از مواد اولیه با کیفیت، تاثیر زیادی توی طعم و بافت شیرینی داره. یه نفر میگفت از کره حیوانی استفاده کنید. یکی دیگه میگفت از وانیل مرغوب استفاده کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از زعفران اصل استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت از عسل طبیعی استفاده کنید!یکی دیگه می گفت مواد اولیه تاریخ گذشته استفاده نکنید. یه نفرم می گفت از شکلات تخته ای با کیفیت استفاده کنید!
۱۴. صبر و حوصله: کلید موفقیت!
پخت شیرینی نیاز به صبر و حوصله داره. اگه عجله کنید، ممکنه نتیجه دلخواه رو نگیرید. یه نفر میگفت با آرامش شیرینی بپزید. یکی دیگه میگفت اگه دفعه اول خوب نشد، نا امید نشید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از پخت شیرینی لذت ببرید!حتی یه نفر می گفت قبل از شروع، همه مواد اولیه رو آماده کنید!یکی دیگه می گفت دستور رو به دقت بخونید. یه نفرم می گفت از کمک بقیه هم استفاده کنید!
۱۵. دستور پخت مطمئن: از منابع معتبر!
از دستور پخت های مطمئن و از منابع معتبر استفاده کنید. یه نفر میگفت از دستورهای قدیمی مادربزرگ ها استفاده کنید. یکی دیگه میگفت از سایت های معتبر آشپزی استفاده کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از کتاب های آشپزی معتبر استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت از دستورهایی که قبلاً امتحان کردید استفاده کنید!یکی دیگه می گفت به هر دستوری اعتماد نکنید. یه نفرم می گفت دستور رو با دقت بخونید و اجرا کنید!
۱۶. فر دست ساز: دردسر!
خیلی ها گفتن فر دست ساز اصلا گزینه خوبی نیست و کیک و شیرینی رو خوب نمی پزه. یه نفر میگفت حرارتش تنظیم نمیشه. یکی دیگه میگفت کیک رو خشک میکنه. یه نفر هم پیشنهاد داده بود یه فر برقی کوچیک بگیرید. حتی یه نفر می گفت اصلا کیک توش در نمیاد!یکی دیگه می گفت فقط برای گرم کردن غذا خوبه. یه نفرم می گفت وقت و مواد اولیه تون رو هدر ندید!
۱۷. بهرهگیری از مواد جایگزین: با احتیاط!
اگر خواستید از مواد جایگزین استفاده کنید، حتماً با احتیاط عمل کنید و تاثیرش رو روی بافت و طعم شیرینی در نظر بگیرید. یه نفر میگفت اگر شکر ندارید، از عسل استفاده کنید. یکی دیگه میگفت اگر تخم مرغ ندارید، از پوره سیب استفاده کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود اگر کره ندارید، از روغن جامد استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت اگر آرد سفید ندارید، از آرد سبوس دار استفاده کنید!یکی دیگه می گفت تاثیر مواد جایگزین رو توی اینترنت سرچ کنید. یه نفرم می گفت مواد جایگزین رو کم کم اضافه کنید!
۱۸. تمیز کردن فر: بعد از هر بار پخت!
فر رو بعد از هر بار پخت تمیز کنید تا بوی نامطبوع نگیره و عملکردش بهتر بشه. یه نفر میگفت از شوینده های مخصوص فر استفاده کنید. یکی دیگه میگفت با یه دستمال مرطوب داخل فر رو تمیز کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود فر رو بعد از تمیز کردن، خشک کنید. حتی یه نفر می گفت در فر رو باز بذارید تا بوها از بین برن!یکی دیگه می گفت از تمیز کردن فر غافل نشید. یه نفرم می گفت قبل از تمیز کردن، فر رو خاموش و خنک کنید!
۱۹. تزئینات: سلیقه ای!
تزئینات شیرینی کاملاً سلیقه ایه و می تونید از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید. یه نفر میگفت از پودر قند و دارچین استفاده کنید. یکی دیگه میگفت از شکلات آب شده استفاده کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از میوه های تازه استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت از خامه فرم گرفته استفاده کنید!یکی دیگه می گفت تزئینات ساده هم زیباست. یه نفرم می گفت از رنگ های خوراکی استفاده کنید!
۲۰. نگهداری شیرینی: در ظرف مناسب!
شیرینی ها رو توی ظرف مناسب و در جای خنک نگهداری کنید تا تازگی خودشون رو حفظ کنن. یه نفر میگفت شیرینی های خشک رو توی ظرف فلزی نگهداری کنید. یکی دیگه میگفت شیرینی های تر رو توی ظرف پلاستیکی نگهداری کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود شیرینی ها رو توی یخچال نگهداری کنید. حتی یه نفر می گفت شیرینی ها رو از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید!یکی دیگه می گفت قبل از نگهداری، اجازه بدید شیرینی ها کاملاً خنک بشن. یه نفرم می گفت شیرینی ها رو زود بخورید!
۲۱. تغییر دستور: با تجربه!
اگر قصد دارید توی دستور پخت شیرینی تغییری ایجاد کنید، حتماً باید تجربه کافی داشته باشید. یه نفر میگفت اول دستور رو طبق دستور پیش برید. یکی دیگه میگفت تغییرات رو کم کم اعمال کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود قبل از تغییر، تاثیرش رو بررسی کنید. حتی یه نفر می گفت اگر نتیجه نگرفتید، به دستور اصلی برگردید!یکی دیگه می گفت تغییرات رو یادداشت کنید. یه نفرم می گفت از تغییرات غیرضروری خودداری کنید!
۲۲. شیرینی رژیمی: دقت بیشتر!
پخت شیرینی رژیمی نیاز به دقت بیشتری داره و باید از مواد جایگزین مناسب استفاده کنید. یه نفر میگفت از آرد جو دوسر استفاده کنید. یکی دیگه میگفت از شیرین کننده های مصنوعی استفاده کنید. یه نفر هم پیشنهاد داده بود از روغن های گیاهی کم کالری استفاده کنید. حتی یه نفر می گفت از میوه های کم کالری استفاده کنید!یکی دیگه می گفت کالری شیرینی ها رو محاسبه کنید. یه نفرم می گفت زیاده روی نکنید!






